Akvariedagboken - Mars 2006

Till föregående (Februari 2006)


"Otopharynx Lithobates" från Göteborgs ciklidgrupps akvarieutställning, 2005-01-14

3 Mars (2006) - Framgångar i fototävlingar!
Stora framgångar i februari månads akvarierelaterade fototävlingar. En medalplats av varje valör!

Nordiska Ciklidsällskapet: 1:a plats med "Otopharynx Lithobates" (Länk)
Zoopet: 2:a plats med "Hello Africa" (Länk)
Akvaforum: 3:a plats med "Robocop?" (Länk)

0 Kommentarer

17 Mars (2006) - Storröj!
Storröj i stora växtakvariet. Den röda Cabomban växer så att det knakar. Börjar nästan bli trött på att hela tiden plantera om den. Tycker också att den mindre anubiasen gör sig bättre som bottentäckare jämfört med Coffefolian, även om Coffefolian är i särklass snyggast av dem båda som solitär. Så nu har man en massa Anubias Coffefolia som man skulle vilja göra av med. Med tanke på att priset på denna växt är minst dubbelt så högt som på vanliga växter så vore kanske en avyttring via någon akvarieauktion vara att föredra.

0 Kommentarer

24 Mars (2006) - BTN-bakgrunder...
Funderar på vad jag skall göra med mina båda oanvända BTN-bakgrunder... (Lyxproblem?) En av woodrock-modulerna (R46A) skulle passa riktigt bra i räkakvariet (upp-och-ner). På så sätt får jag också ett BTN-akvarie att fotografera inför Back to Nature's fototävling. Övriga tre Woodrock-moduler (W46G, W46I, R46B) funderar jag på att sälja. Rocky-bakgrunden (160x60) är definitivt för snygg för att sälja, så jag är riktigt sugen på att byta ut mitt åttakantiga växtakvarie mot ett tanganyika-akvarie med mått på ca 160x65x65 eller liknande och sätta "Back to Nature"-bakgrunden i den.

0 Kommentarer

25 Mars (2006) - Omdesign i lilla växtakvariet.
Lilla växtakvariet fungerar inte alls bra för tillfället... Min HC har fått ett hårburr som kan konkurera med Tina Turners och mina röda cabomba furcata faller sönder i sina beståndsdelar... Åtgärder kan inte längre vänta -No Mercy! Slänger ut (den röda) Cabomban och flyttar HC'n till terrariet där den får prova på emerst växtsätt. Där får den också göra sällskap av en liten nyplanterad Guzmania.

0 Kommentarer

26 Mars (2006) - Ny gödningsomgång...
Ny omgång med PMDD i dunken till autogödaren för stora växtakvariet. Minskar NPK till ca 70% av föregående dos, men behåller samma dos av Mikro+. Tillsätter 9 Tsk KNO3, 14 Msk K2SO4, 3 Msk MgSO4, 0,4 Tsk KH2PO4 och 180 ml Mikro+ till 25 liter Osmos-vatten.

Konstaterar också att autogödaren till lilla växtakvariet varit avstängd i flera veckor! -Inte konstigt att jag haft sådana problem med växterna däri...

2 Kommentarer


Tillbaka - Nästa (April 2006)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se