Akvariedagboken - December 2006

Till föregående (November 2006)

Bilder på räkakvariet - (1 December 2006)
Tog några bilder på småakvarierna... Denna är jag särskilt nöjd med!

6 Kommentarer

Gamla och nya växter - (2 December 2006)
Sålde min stora svärdsplanta som stått i stora akvariet och köpte några nya växter istället. Echinodorus schlueteri 'Leopard' och en gammal favorit: Rotala wallichii. Den sistnämnda borde fungera nu när jag inte har några siamesiskaalgätare som äter på den... Var egentligen sugen på Echinodorus Red Flame men den fanns inte i det lokala utbudet av växter...

1 Kommentarer

Film på grodorna - (3 December 2006)


Film på grodorna... Lägg märke till hur dom diggar musiken!
3 Kommentarer

Ny omgång koldioxid i stora akvariet - (4 December 2006)
For the record: Ny omgång koldioxid till stora växtakvariet.

0 Kommentarer

Bild på lilla växtakvariet - (5 December 2006)
I väntan på att växterna i stora växtakvariet skall få växa till sig så får ni här en bild på lilla växtakvariet. Kommentera gärna!

0 Kommentarer

Världen utanför - (9 December 2006)
Världen utför terrariet är så stor och lockande...

2 Kommentarer

Guppy + vatten = Yngel - (10 December 2006)
Man brukar skämta om att det räcker med att tillsätta vatten om man vill ha yngel på sina guppy, och det stämmer nog. Idag fick jag minst 13 st yngel av mina Endlers guppy... Någon som vet om det räcker med flingfodret eller om dom behöver annan mat?

2 Kommentarer

Lägesrapport - (19 December 2006)
Stora växtakvariet tuffar på även om det går extremt mycket långsammare än jag skulle önska. De Rotala wallichii jag köpte visade sig vara Rotala sp. 'Nanjenshan' (också känt som Mayaca sellowiana) och bör nog därför flyttas till en annan plats i akvariet. Lite tråd- eller håralger skymtas här och var, och bortser man från algerna på bakrutan så är akvariet på det hela taget i god kondition. De gröna prickarna på botten är Hemianthus callitrichoides 'Cuba', och som vanligt försvann fiskarna pga den långa slutartiden när jag tog bilden)...

3 Kommentarer

Zoopets fototävling - (22 December 2006)
Skickade in ett foto till Zoopets första månadstävling för 2007 trots att jag tidigare egentligen bestämt mig för att sluta delta. Kunde inte stå emot. Men nu när nivån höjts lite räcker det inte längre med en tekniskt bra bild på vilken tråkig fisk eller räka som helst, utan också motiv-valet har fått enorm betydelse... Tror man skall satsa på intressantare fiskar eller hellre ett akvarierum fullt med yngelvårdande ciklider, än ett bättre objektiv om man skall lyckas 2007.

0 Kommentarer

"Månadens" mätvärden - (23 December 2006)
Det är några månader sedan jag mätte mina vattenvärden i akvarierna nu...

(Mitt kranvatten har KH:2,5-3, GH:4.

ParameterMålnivåStora VäxtakvarietLilla VäxtakvarietRäkakvariet
pH:   6,7 7,4 >7,6
PO4 (ppm):0,2-1,00 1,0 0
NO3 (ppm):5-10 0 7,5 0
KH:   5 7 3
GH:   6 15 (!)5
CO2 (ppm):ca 25 30 8 0
Fe (ppm):  ? ? ?
Fe chelat:0,2-0,70,1 0,1 0

 Visuell bedömning: Alger / Brister
Stora VäxtakvarietLite trådalger, beläggning på rutan.
Lilla VäxtakvarietLite cyano.
Räk-akvariet Anubias lite gula med gröna prickar.

0 Kommentarer

Liggunderlags-bakrund - (27 December 2006)
Rensade ur lite Limnophila sessiliflora i räkakvariet och tröttnade på att man ser vägg och sladar genom bak- och sidorutor i akvariet så jag skaffade en ny "budget-bakgrund" av blått liggunderlag till det. Hade föredragit ett mörkgrått men det har blivit så svårt att få tag på vanliga klassiska liggunderlag nu när det blivit inne med de modernare självuppblåsande liggunderlagen.

1 Kommentarer

Grodmat - (28 December 2006)
Fotograferade en bönbagge som jag använder som reservmat till grodorna de gånger jag får ont om flugor till dom. Tänkte jag skulle ta reda på vilket latinskt namn de går under. De är mörkt gråbrunsvarta och ca 3-4mm långa. De lever och förökar sig i vanliga bönor som man kan köpa i matbutiken. Någon som vet vad de heter?

2 Kommentarer

Inspiration - (29 December 2006)
Här finns bilder på ett riktigt snyggt terrarie: Länk. Man önskar nästan att ens terrarie var lite större så att man skulle få plats med lite bromelior...

0 Kommentarer

Grodvakt - (30 December 2006)
Är grodvakt åt en kompis under jul och nyår och eftersom han har flera andra arter än den jag själv har så tog jag givetvis tillfället i akt och tog några foton av de små liven... På bilderna finns Dendrobates pumilio "cristobal", Dendrobates auratus och Phyllobates vittatus.

1 Kommentarer

Tillbaka - Nästa (Januari 2007)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se