akvarieblogg

Till föregående (Mars 2007)

akvarium

   Besökare på ciklidstämman, 2007-03-31

akvarium

   Ad Konings på ciklidstämman i Linköping, 2007-04-01

akvarium

   Dick Au på ciklidstämman i Linköping, 2007-03-31

akvarium

   Juan Migel Artigas Azas på ciklidstämman i Linköping, 2007-03-31

akvarium

   Sverre Sjölander och Kjell Fohrman på ciklidstämman i Linköping, 2007-04-01

akvarium

   Sverre Sjölander på ciklidstämman i Linköping, 2007-04-01

Nordiska ciklidstämman i Linköping - (1 April 2007)
2007 års ciklidstämma gick av stapeln i Linköping i helgen. Med 40-års jubileum för NCS och föreläsare i världsklass kunde det ju inte bli något annat än succé. Personligen passade jag även på att få två av mina akvarieböcker signerade av sina resp författare; Ad Konings och Dick Au. Nästa år får man bege sig till Malmö om man vill gå på 2008 års ciklidstämma.

0 Kommentarer

Världens 100 främsta sevärdheter och google maps - (3 April 2007)
Jag slutar nog aldrig att imponeras över google maps. Jag tycker det är så fantastiskt otroligt att man kan zooma ner på låg nivå nästan vart som helst på jorden och se byggnader, träd och bilar. För alla er som delar min åsikt och er som ännu inte provat rekomenderar jag min egen lilla sida över världens 100 främsta sevärdheter med länkar till närbilder från google maps! Rekomenderar särskilt satellitbilderna över pyramiderna och Taj Mahal. (Länk)

2 Kommentarer

Ny CO2-tabell för koldioxidhalt i växtakvarium - (12 April 2007)
Den klassiska pH-KH-CO2-tabellen för att bestämma koldioxidhalten i växtakvarium är kanske inte så lätt att förstå för nybörjaren. Den innehåller helt enkelt mer information än man behöver. Därför har jag nu kompletterat min artikel om koldioxidtillförsel i växtakvarium med en ny enklare CO2-tabell som endast visar målnivå för pH vid ca 30ppm koldioxid för alla KH-värden. (Sidan med tabellen finns här: CO2-tabell).

0 Kommentarer

Ny växt - (14 April 2007)
Alla mina akvarium ser uppriktigt sagt ganska skräpiga ut just nu. Stora växtakvariet har en hel del trådalger kvar sedan det fick vara utan koldioxid i flera dagar för några veckor sedan. Min dåliga ordning på gödningen därefter har nog inte gjort saken bättre. Lilla växtakvariet har fått lite cyano, främst på vattenytan. Troligen beror detta av att dess autogödning krånglat lite. Men det är fixat och en ny dunk med 2,5 liter osmosvatten, 4 tsk KNO3, 6 msk K2SO4, 2,5 msk MgSO4, 15 ml NutriSi och 0,5 tsk citronsyra, är fixad. Mitt före detta räkakvarie, nu helt utan räkor, har också fått lite trådalger pga för lite gödning...

Jag har nyligen agerat mellanhand för ett av de pris som Zoopet lottat ut till röstande i fototävlingen. Kjell Fohrman lämnade det här när han hälsade på efter ciklidstämman. Nu när "Cello" som vunnit priset kom och hämtade bakgrunderna så fick jag en liten stickling av en oidentifierad växt av henne. Jag har inte sett någon fullvuxen planta av växten så det är lite svårt att identifiera den, men det lutar åt att det är någon slags Cryptocoryne. Postar foto på den här någon gång framöver...

2 Kommentarer

Cabomba caroliniana

   Blommande Cabomba caroliniana, 2007-01-14

Vinnare Zoopets växtfototävling! - (15 April 2007)
Min bild på en blommande Cabomba caroliniana med en syrebubbla på toppen vann Zoopets fototävling med "växttema" april månad... Det var för övrigt min 46:e fototävling i ordningen.

0 Kommentarer

Rokad bland Linköpings akvarieaffärer - (26 April 2007)
Det har hänt en del med akvarieaffärerna här i Linköping den senaste tiden. Föredetta Djurmagazinet på Tornby blir Djurkompaniet och nuvarande Fyra Tassar blir Djurmagazinet-butik men verkar även behålla gamla namnet: Fyra Tassar. Vidare har även zoobutiken Zoo Zooklart gått i konkurs. (Vilket Bluesboy tipsar om på sin blogg). Men den bästa nyheten är nog att Fyra tassar skaffat sig dubbelt så stora lokaler. Vi får hoppas att detta även medför ett ännu bättre utbud på fisk och inte att de tar över föredetta Djurmagazinets relativt tråkiga fiskutbud.

0 Kommentarer

Tillbaka - Nästa (Maj 2007)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se