akvarieblogg

Till föregående (Augusti 2007)

Mayaca fluviatilis

        Mayaca fluviatilis

Månadens bild: Mayaca fluviatilis - (1 September 2007)
Månadens bild är tagen i mitt stora växtakvarium. Det är en Mayaca fluviatilis, ett ganska nytt tillskott i akvariet. Den påminner mycket om Rotala Sp Nanjenshan men är något smalare och lite mer ljusgrön / grönvit jämfört med Nanjenshans lite gulgröna färg. Dem har spetsiga centimeterlånga blad. Växtsättet är också lite yvigare och ett buskage som tillåts växa fritt kan lätt framstå som spretigt med de långsmala rävsvansarna som sticker iväg åt alla håll. Växten har en tacksam tillväxthastighet (medel) och med omsorgsfull ansning kan växten utan större arbetsinsats hållas till ett kompakt och vackert buskage. Stjälkarna är lite sega vilket gör att man måste se till att nypa eller klippa av stjälkarna vid ansning, för att inte få med hela plantan upp.

0 Kommentarer

hus

        Vårt nya hus

Husägare - (4 September 2007)
Idag blev jag och min sambo lyckliga ägare till ett stort enplanshus i utkanten av Linköping. Jag har redan hittat en perfekt plats för mitt stora växtakvarium. Nu återstår bara frågan hur man lyckas flytta det.

4 Kommentarer

Svart i rutan - (7 September 2007)
Idag blev det svart i rutan då en av mina två 250W Giesemann System 400 plus gick sönder. Proppen gick också. Tror det är tändaren, en Tridonic ZRM 4000 C201, som har gått sönder. Har mailat både Giesemann och Aquaristic.net och frågat efter reservdelar, men det dröjer nog innan jag får igång belysningen igen... Det här omintetgör sannolikt mina möjligheter att ställa upp i årets Aquascaping Contest hos Aquatic Garderners Association...

3 Kommentarer

Content is King - (22 September 2007)
Nyfiken på UV-filter? Läs min minirecension av DeBary AN 25E & AN 15E UV-filter.

1 Kommentarer

Nya fiskar och växter - (23 September 2007)
Bytte till mig två små Ancistrus och några nya växter från Emil: Pistia stratiotes, Bacopa monnieri, Hydrophila polysperma rosanervig, Azolla caroliniana, Limnophila sp. (Eventuellt gigantea annars vanlig sessiliflora ) och en okänd växt som liknar Mayca fluviatis fast lite tätare och större.

0 Kommentarer

Koldioxid - (24 September 2007)
Har fyllt på koldioxid igen.

0 Kommentarer

Ranitomeya lamasi

        Ranitomeya lamasi "högland"

Pilgiftsgrodor - (25 September 2007)
Fotograferade lite pilgiftsgrodor hemma hos David igen. De flesta av dom gör sig riktigt bra på bild. Fler bilder finns här.

0 Kommentarer

Pogostemon helferi

        Pogostemon helferi

Pogostemon helferi - (27 September 2007)
Omdesign i räkburken. Mina Anubias byts ut mot Pogostemon helferi.

0 Kommentarer

Tillbaka - Nästa sida i akvariebloggen (Oktober 2007)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se