akvarieblogg

Till föregående (September 2007)

Regnskogsterrarium

        Väl inkört terrarie?

Väl inkört terrarie? - (7 Oktober 2007)
Är detta ett tecken på ett väl inkört terrarie? :-) Röjde bort en hel del Ficus Pumilia som helt tagit över hela terrariet.

0 Kommentarer

AkvarieWiki ser dagens ljus - (8 Oktober 2007)
Det har varit lite stiltje här på bloggen ett par veckor. Men jag har inte legat på latsidan för det... Min tid har istället lagts på min nya sida som är tänkt att bli en stor referenssida för alla akvarieintresserade: AkvarieWiki (Länk). Kommentera gärna här då sidan ännu saknar kommentarsfunktion.

1 Kommentarer

En cocktail till växterna - (9 Oktober 2007)
Ny pos med PMDD till stora akvariet... Förnärvarande ligger dosen på 25 liter osmosvatten spetsat med citronsyra, 7,5 Tsk KNO3, 20 Msk K2SO4, 8 Msk MgSO4, 1,5 Tsk KH2PO4, 1 dl NutriSi.

3 Kommentarer

Pistia Stratiotes

        Pistia Stratiotes

Pistia Stratiotes - (13 Oktober 2007)
En bild på mina Pistia Stratiotes som fick ersätta andmaten i mitt räkakvarium. Egentligen gillar jag inte flytväxter men det är intressant att prova. När jag är klar med Pistian är jag sugen på att testa Limnobium_laevigatum.

3 Kommentarer

En månad kvar... - (15 Oktober 2007)
En månad kvar till tillträdet och den stora flytten...

0 Kommentarer

Atari 8 bit computers

        Nostalgi i kubik

Nostalgi i kubik... - (20 Oktober 2007)
Moddade Atari 8 bitars datorer... Nostalgi i kubik när man röjer i förråden!

2 Kommentarer

Sött eller salt? - (23 Oktober 2007)
Jag har länge tänkt att jag någon gång i framtiden skall prova att byta till saltvattensakvarium. Och tänk om framtiden är nu? "framtiden är här" som dom säger i reklamen... Jag måste ju endå tömma akvariet på fiskar, växter och grus när vi flyttar, så bättre tillfälle finns egentligen inte, rent praktiskt. Fast när det gäller ekonomi så har det väl funnits "bättre" tillfällen. Visst kan man avstå från stenkoraller och sånt, och bara starta det enkelt med bara fiskar, men måttlighet är inte riktigt min stil... Å andra sidan känner jag mig inte riktigt färdig inom växtvärlden än... sött eller salt? ...det är frågan! ...månn ädlare att lida och fördraga. Ett bittert ödes styng och pilar eller .... *äsch*

6 Kommentarer

Ljusning i sikte - (25 Oktober 2007)
Ljusning i sikte! Fick äntligen mail från Aquaristic.net att de skickat reservdelarna till min metallhalogenballast som gick sönder för några veckor sedan... Växterna har tagit ordentligt med stryk under de här veckorna, så akvariet ser ut som skit. Men nu anar jag ljuset i tunneln...

0 Kommentarer

Tillbaka - Nästa sida i akvariebloggen (November 2007)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se