akvarieblogg

Till föregående (Oktober 2007)

Flytten påbörjad - (2 November 2007)
Den stora flytten påbörjad... Räddade mina käraste växter, resten gick till komposten. Nu är det bara en del Anubias Coffefolia kvar... Nästa gång akvariet fylls är det salt...

3 Kommentarer

Flytt av fiskar - (4 November 2007)
Mina Guramis bor nu i mitt lilla växtakvarium, rödmunstetrorna fick också flytta till sina artfränder i samma akvarium... Stängde sedan av filtren som nu står på rengöring med citronsyra. Vill göra en snygg nedstängning så att prylarna är i fortsatt gott skick för eventuell återstart om jag ångrar mig, eller för att eventuellt kunna avyttra dom. Jag tänkte också försöka hålla några av mina största Anubias Coffefolia-plantor i gott skick till akvarieauktionen i Motala nästa helg.

0 Kommentarer

Akvarium

        Akvarium töms

Ösa grus - (7 November 2007)
Har öst ur ca 100 liter grus ur akvariet. En hel del återstår dock. Bottengödning är inte lika roligt när gruset skall ur. Leran är på många ställen oväntat intakt. Då kan man ju börja undra vad den gjort för nytta egentligen...

0 Kommentarer

980 liter i full höjd - (13 November 2007)
Plockade bort övre och nedre ram till akvariet och inser hur mäktigt akvariet ser ut när man ser det i full höjd. Ramarna stjäl tillsammans 10cm av akvariets höjd, och nedgraderar därmed utseendemässigt mitt 980 liters till ett 720-liters akvarium. Det blir till att sänka nedre ramen så mycket det går då saltvattensakvarium inte kräver lika tjockt lager grus.

2 Kommentarer

Flytta akvarium

        Flytta akvarium

Flytta - Det enkla och det svåra sättet - (25 November 2007)
Det svåra sättet: Försöka flytta ett ett 145-liters akvarium med grus, växter och de fiskar man inte lyckats fånga kvar i akvariet. Vikt: Alldeles för tungt för att bära för de de två personer plus en medhjälpare som fanns tillgänglinga, Detta innebar att all inredning fick rivas okontrollerat i sista stund.
Det enkla sättet: Flytta ett helt tömt ca 200 kg tungt 980-liters akvarium. Fyra personer plus ett rullbord vid ilastning gick färträffligt enkelt. Urlastning med 6 personer plus rullbord var tyngre men fortfarande lekande lätt!

1 Kommentarer

Tillbaka - Nästa sida i akvariebloggen (December 2007)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se