akvarieblogg

Till föregående (December 2007)

Akvarium

        Akvarium

Gott Nytt År!!! - (1 Januari 2008)
Gott nytt år, bloggläsare! Från och med nu kommer bloggen ha saltvattensfokus... Ni växtnördar får hålla till godo med mer sporadiska inlägg med bilder från mina två mindre växtakvarium från och med nu. Bilden ovan visar hur akvariets ram ändrats för att få en högre synlig framsida. Gott nytt år!

1 Kommentarer

Målad MDF-skiva

        Målad MDF-skiva

Måleriarbete - (2 Januari 2008)
Tidigare var mina MDF-skivor som utgör golvet inne i akvariemöbeln omålade... och det har fungerat bra ända tills jag spillde en del vatten på en av skivorna. Nu passar jag på att fixa detaljer på akvariemöbeln och målar såväl baksida som insida.

0 Kommentarer

Acrifix 116

        Acrifix 116

Akryllim - (10 Januari 2008)
Nu äntligen har jag lyckats få tag i två tuber med Acrifix 116, ett lim speciellt avsett för att limma akrylplast som tex plexiglas. Nu behöver jag bara lära mig hur man sågar i plexiglas utan att det spricker...

1 Kommentarer

Vit tiger

        Vit tiger, Parken Zoo Eskilstuna, 2007-06-24

Content is king - (19 Januari 2008)
Jag har kompletterat mina djurparksidor med ett bilder från Parken Zoo, Eskilstuna. (Länk).

0 Kommentarer

Akvarium

        Räkakvarium, 50 x 50 x 50 cm, 2008-01-19

Räkakvarium - (20 Januari 2008)
Fångade mitt räkakvarium på bild.

3 Kommentarer

boktips

        Boktips: Saltvattensakvariet, Daniel Knop

Boktips 1 - (23 Januari 2008)
Boktips 1: Saltvattensakvariet av Daniel Knop. En mycket bra nybörjarbok på svenska för den som funderar på att börja med saltvatten. Tar upp grunderna inom saltvattensakvaristiken. Troligen den enda moderna saltvattensboken på svenska. Här beskrivs på ett lättfattligt sätt hur man kör igång ett saltvattensakvarium med dess tekniska utrustning och vilka fiskar och koraller som kan vara lämpliga för nybörjaren.

0 Kommentarer

boktips

        Boktips: The Reef Aquarium, Science, Art, and Technology. J Charles Delbeek and Julian Sprung

Boktips 2 - (24 Januari 2008)
Boktips 2: The Reef Aquarium, Science, Art, and Technology. J Charles Delbeek and Julian Sprung. Beskriver mycket ingående allt som kan vara värt att tänka på vid planering och uppstart av ett saltvattensakvarium. Tar både upp grundläggande och mer avancerade begrepp.

0 Kommentarer

boktips

        Boktips: Reef Aquarium Fishes. Scott W. Michael

Boktips 3 - (25 Januari 2008)
Boktips 3: Reef Aquarium Fishes. Scott W. Michael. Pocketbok med beskrivningar och skötselråd för många hundra olika fiskar för revakvariet. Vid sidan av beskrivningarna har boken praktiska symbolkoder för varje fisks revkompabilitet som säger om den äter stenkoraller, mjukkoraller, räkor etc. Rekomenderas starkt för den som skall välja fisk till sitt saltvattensrev.

0 Kommentarer

förstärkning av krypgrund

        Förstärkning av krypgrund, 2008-01-27

Förstärkning av grunden klar - (27 Januari 2008)
Nu är förstärkningen av grunden klar. Dessa reglar borde tåla några ton så nu skall man våga fylla på vatten i akvariet såsmåningom. De sex pelarna består av kvadrupla 45 x 95 mm reglar och mellan varje pelarpar har jag två stycken 45 x 95 mm reglar som är 2,4 meter långa.

6 Kommentarer

Tillbaka - Nästa sida i akvariebloggen (Februari 2008)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se