akvarieblogg

Till föregående (Februari 2008)

PVC-rör

        PVC-rör, 2008-03-01

In i dimman... - (1 Mars 2008)
I avsaknad av sump så får jag driva fram akvarieprojektet på andra sätt i några veckor till... Dags att limma PVC-rören som skall utgöra de yttre delarna av ytavrinningsboxen. In i dimman...

0 Kommentarer

Akvarium

        Akvarium, 2008-03-03

Akvarium - (3 Mars 2008)
Det händer inte så mycket just nu... Akvariet står där det står... Stort är det fortfarande iallafall. Känns nästan större nu än tidigare när man inte har så mycket andra möbler tätt intill.

3 Kommentarer

Akvarium

        Dubbel ytavrinning i 40mm PVC, 2008-03-07

Ytavrinning i PVC - (7 Mars 2008)
Denna tingest, eller "PVC-knut" påminner mig om ett gammalt dataspel som hette "pipe-mania" och gick ut på att snabbt bygga ett system av oljeledningar innan oljan rann ut i den öppna änden av rörsystemet. Bonuspoäng fick den som gjorde extra många böjar i en följd. Skapelsen på bilden är en dubbel ytavrinningsbox i 40mm PVC och den skall inte forsla någon olja men väl saltvatten från mitt akvarium ned till min sump inne i akvariemöbeln. Systemet har dubbla rör för att minska risken för stopp ifall något skulle blockera flödet i något rör. De många böjarna är till för att ytavrinningen själv skall kunna starta igen efter tex ett strömavbrott. De båda rören till vänster i bild skall ta vatten från en box inne i akvariet. Det tomma hålet i nedre änden av bilden skall få ytterligare en anslutning.

1 Kommentarer

Akvarium

        Schuran Jetstream 1, kalciumreaktor, 2008-03-23

Glad Påsk! - (23 Mars 2008)
Glad påsk alla akvarister! Så här vid långhelger brukar man kunna få en hel del gjort, men denna helg går det mycket långsamt då jag haft vattkoppor hela veckan... Såg över akvarietekniken till saltvattensakvariet och fick till en i min mening myckat lyckad bild på min kalciumreaktor, ej ännu i drift.

1 Kommentarer

Akvarium

        Akvarium, 2008-03-25

Akvarium - (25 Mars 2008)
Bild från vårt vardagsrum. Jag jobbar visserligen med detaljer men helheten är också mycket viktig.

2 Kommentarer

Akvarium

        Nya leksaker till akvariet, 2008-03-28

Nya leksaker - (28 Mars 2008)
Nya leksaker till akvariet.

0 Kommentarer

PVC

        PVC-rör, 2008-03-29

PVC - (29 Mars 2008)
Trots att jag valt en relativt enkel(?) men praktisk design på min rördragning så går det åt en hel del PVC-rör... och när man designar iterativt och på intuition så verkar det alltid fattas en rör-bit av något slag. Här är iallafall vad jag åstakommit hittills.

0 Kommentarer

Regnskogsterrarium

        Regnskogsterrarium, 2008-03-30

Regnskogsterrarium - (30 Mars 2008)
Det har varit mycket fokus på teknik här på bloggen den senaste tiden, och det kanske inte är så konstigt när mitt största akvarium är torrlagt och mitt andra växtakvarium fått gå som sällskapsakvarium en tid. Men här tänkte jag bryta teknikdominansen med en dagsfärsk bild från grodornas hem. Ett regnskogsterrarium på 125 liter som jag haft i några år. Mossan nere till höger är ny och ersätter en växt som höll på att ta över terrariet genom att blockera insynen genom halva framrutan. Det blev mycket luftigare och bättre så här. Längst fram i mitten syns en av mina fyra pilgiftsgrodor, en Dendrobates tinctorius regina.

1 Kommentarer

Tillbaka - Nästa sida i akvariebloggen (April 2008)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se