akvarieblogg

Till föregående (Mars 2008)

Sällskapsakvarium

        Sällskapsakvarium, 2008-03-30

Sällskapsakvarium - (1 April 2008)
Mitt lilla växtakvarium har fått gå som sällskapsakvarium utan både PMDD och koldioxid i några månader nu. Tillväxten hos växterna är verkligen noll. Kanske dags att gräva fram PMDD-burkarna ur flyttkartongerna snart...

0 Kommentarer

diagram

        Antal blogginlägg per månad, i genomsnitt sedan starten 2002, 2008-04-05

Statistik - (5 April 2008)
Inspirerad av ett blogginlägg på bluesboy's akvarieblogg har jag nu räknat antalet blogginlägg per månad för varje år sedan starten 2002. Här, till skillnad från Bluesboy's blogg, kan man kan se en svagt nedåtgående trend sedan toppnoteringen 2006 med lite över 10 inlägg per månad.

0 Kommentarer

Email - (6 April 2008)
Sedan jag startade min sida med fotoreportage från ett flertal svenska djurparker och offentliga akvarium så har det börjat dimpa ner en del email från personer som tror att jag på något sätt skulle representera någon djurpark. Här är senaste veckornas skörd, och mina reflektioner över dom. (Jag har valt att ta bort efternamnen för att inte bryta mot personuppgiftlagen)

Hej!
Mitt namn är Elin ******* och jag är 19 år.
Har ni några erbjudanden om sommarjobb under sommaren 2008 ?
Med vänliga hälsningar Elin

- Det har ju visserligen blivit en del mer jobb sedan vi skaffade huset, men gräsklippningen är ju långt ifrån en heltidstjänst... Dock vore det bra med någon som matar fiskarna när jag är på semester...

hej!
jag heter emelie ********* och är 23 år gammal. jag tänkte höra med er hur de fungerar om man skulle vilja ha en praktik hos er eller söka arbete. jag har alltid levt med djur och har betämmt att studera till djurskötare. finns möjligheten att ta emot mig? skulle bli enormt glad över erat svar och behöver ni mer information så säg till.
tack på förhand
emelie *********

- Trevligt att någon vill hjälpa mig med mina husdjur. Undrar vilken erfarenhet av akvariefiskar hon har...

Hej!
Jag undrar om man får ha med sig hundar på eran djurpark. Jag bor i närheten av Borås djurpark och där får man inte ta med sig hundar. Men alla djurparker är olika.

Har varit i på eran djurpark flera gånger och måste säga att den är av den bästa djurparker jag varit på. Hoppas på en trevlig dag på djurparken.

Mvh. Åsa

- Jag har ju en del akvarium och sen grodorna förstås, men "djurpark" är kanske en lite missvisande benämning på mitt hem... Vad beträffar hundar så får mina närstående givetvis ta med sina respektive husdjur in. :-)

6 Kommentarer

ytavrinningsbox

        Ytavrinningsbox i minityr?, 2008-04-10

Ytavrinningsbox i miniatyr? - (10 April 2008)
Fortsätter med humortemat från förra inlägget. Den ytavrinningsbox jag beställde hos ELFA visade sig vara betydligt mindre än jag trodde. Istället för att hålla på med svårheter som att såga i akryl och kladda med Acrifix fick jag den fantastiska idéen att köpa en en färdig plastlåda från ELFA. De hade en med precis de mått jag ville ha... 40 x 13 x 15. Endast 20 spänn... för bra för att vara sant. Det var först på väg hem från butiken som jag blev misstänksam när jag insåg att påsen var för liten för att rymma de varor jag trodde att jag köpt. Upp med varorna och vad hittar jag om inte världens minsta ytavrinningsbox, endast 40 x 13 x 15 mm... Blir att kladda med Acrifix nån dag framöver...

1 Kommentarer

Trädgårdsmässan

        Trädgårdsmässan, 2008-04-12

Trädgårdsmässan

        Trädgårdsmässan, 2008-04-12

Trädgårdsmässan

        Trädgårdsmässan, 2008-04-12

Orkidé

        Orkidé på trädgårdsmässan, 2008-04-12

Bonzai

        Bonzai-träd på trädgårdsmässan, 2008-04-12

Bonzai

        Bonzai-träd på trädgårdsmässan, 2008-04-12

Trädgårdsmässan - (12 April 2008)
Besökte trädgårdsmässan i Älvsjö i helgen. Där blev det en del inköp till både trädgård, fönsterbräda och terrarium... Till Terrariet köpte jag en liten bromelialiknande växt av Svenska Orkidésällskapet märkt med namnet Tillandsia biflora. Av skandinaviska föreningen för köttätande växter köpte jag en Pinguicula essdriana och en Drosera adelae. Båda köttätande växter. Vi får hoppas att grodorna lämnar dessa ifred (motsatsen är jag inte så orolig för)... Mest imponerade på hela mässan var kanske endå av Bonzai-föreningens utställning av medlemarnas växter...

2 Kommentarer

Bygge av överrinningsbox

        Bygge av överrinningsbox, 2008-04-18

Bygge av överrinningsbox - (18 April 2008)
Bygget av överrinningsboxen är i full gång. Limmar en box i akryl som skall få en ytavrinningskam på vardera långsida. Från boxen sugs sedan vattnet med hävert genom mitt tidigare limmade rörsystem av PVC. Boxen blir groteskt stor... Känns just nu som om jag tagit i måtten i överkant, men det blir nog bra när den väl kommer i akvariet.

0 Kommentarer

Sump

        Min sump, 2008-04-19

Sumpen hemma - (19 April 2008)
Nu har jag äntligen fått hämta min sump. På grund av fortsatta kommunikationssvårigheter med Globefish blev jag tvungen att själv hämta sumpen hemma hos glasmästaren långt ute på landet utanför Stockholm, men han visade sig vara en trevlig filur så det var inte hela världen... Känns iallafall skönt att en av de sista milstolparna innan dagen V (som i vatten) just passerats. Återstår nu "bara" att sätta dit alla glasskivor som skall dela upp sumpen i olika fack, innan sumpen är klar.

1 Kommentarer

överrinningsbox

        Min överrinningsbox, 2008-04-22

Kammar på plats - (22 April 2008)
Nu är kammarna på överrinningsboxen på plats. Inser att jag måste montera något på insidan för att vattnet som rinner över inte skall porla. Antagligen bredspacklar jag även boxen invändigt med svart silikon för att slippa ha den genomskinlig.

0 Kommentarer

akvariesump

        Bygge av akvariesump, 2008-04-23

sump

        Bygge av akvariesump, 2008-04-24

Sumpbygget fortskrider - (25 April 2008)
Sumpbygget fortskrider så sakteliga... Jag har bara ett fåtal skruvtvingar så jag får bara dit en eller två glasrutor per kväll.

0 Kommentarer

sump

        Bygge av akvariesump, 2008-04-26

Provar sumpens skummarsektion - (27 April 2008)
Sumpbygget fortskrider och det är dags att prova skummarsektionen... Lyckligtvis har jag dimensionerat den rätt så att skummaren får plats. Men nu är det tillfälligt stopp i bygget, för glasmästaren gjorde en av glasskivorna 5 mm för kort och så tjocka fogar törs jag inte ha på en bärande ruta. Blir att skaffa en ny ruta... Sen återstår även att borra hål i två av rutorna, vilket jag har lite ångest inför...

0 Kommentarer

sumpskiss

        Skiss över sumpen (ovanifrån), 2008-04-29

Sumpskiss - (29 April 2008)
Ungefär så här blir sumpen... Frågan är bara vad jag skall göra med delen längst upp till höger på skissen?

0 Kommentarer

glas

        Glasskivor, 2008-04-29

Bygget fortsätter - (30 April 2008)
Nu har jag hämtat min ersättningsbit för den alltför korta glasskivan. Tjugo kronor kostade den mig. Nu kan bygget fortsätta...

1 Kommentarer

Tillbaka - Nästa sida i akvariebloggen (Maj 2008)

All Text And Photos Are Copyright: www.pny.se