Uppstart av 980 liters akvarie!

Till föregående (Mars 2005)

1 April (2005)
Aprilskämt borttaget...
Köpte ca 25st Kardinaltetror till stora karet av en annan akvarist här i närheten...

5 April (2005)
Liten snigelinventering...

7 April (2005)
Storrensning i akvariet och flickvännen smygfotograferar. Försöker skapa lite fria ytor i mitt igenväxta akvarie. Funderar starkt på att kasta ut mina Echinodorus Cordiflorus Marble Queen igen. (Syns ej i bild) Dessa växter blir helt enkelt för stora för mitt akvarie.

12 April (2005)
Ännu en pH-plot, denna gång med kontrollern påslagen. Målnivån är pH 6,90 och man ser tydligt att kontrollern reglerar till denna nivå under dagen medans pH-nivån sjunker något under natten. Längst ned på den färgade kurvan kan man urskilja under vilka perioder magnetventilen för koldioxid är öppen.

13 April (2005)
Köpte lite "riktigt" salt avsett för saltvattensakvarier hos Korallfisken till mitt räkodlingsprojekt. Hoppas att jag kommer att lyckas bättre på med mina framtida Amanoyngel. Missade dessvärre precis en dubbelkull med larver, så nu har jag gott om tid att lufta igenom mitt nya saltvatten i väntan på nya kullar.

15 April (2005)
Min malbild kom tvåa i Zoopets fototävling! "Azurs" foto på en vitkindad goby vann rätt väntat.

16 April (2005)
Kastar ut mina båda Echinodorus Cordiflorus Marble Queen. -Nu skall det bli lite fria ytor i akvariet!

23 April (2005)
Passar på att rengöra mitt största filter (ett Eheim 2260) som haft lite dålig genomströmning den sista tiden. Nöjer mig med rengöra motordelarna och skölja över filtermassan med duschen. Det blev en väldans skillnad på genomströmningen när jag fick igång den igen. Nu får vi hoppas att den tuffar och går ytterliggare något år, för den är lite otymplig att ha att göra med. Dubbelkranar hade varit ett lyft, men när det går ett år mellan rengöringarna känns inte priset på dessa svindyra dubbelkranar befogat.

Har också rensat akvariet på sniglar några dagar i rad nu. Har egentligen inget emot dessa djur men de får inte ta överhanden. När de klänger omkring i klasar har det gått för långt. Räknar inte med att få bort alla, men några få kvar i akvariet duger gott.


Tillbaka - Nästa (Maj 2005)


All photos are copyright Peter Nyman