Uppstart av 980 liters akvarie!

Till föregående (Maj 2005)

3 Juni (2005)
Idag kom de nya "Giesemann MegaChrome Marine"-lamporna med posten. 1st 150 W till lilla akvariet och 2st 250 W till det stora akvariet. Dessvärre var en av 250-wattarna trasig vid ankomsten, men jag får antagligen en ny.

Bytte min nu två år gamla 150-wattare över lilla växtakvariet och tycker mig se skillnad med blotta ögat. Nu blir det nog fart på växterna.

6 Juni (2005)
Vaknar på morgonen av ett ihållande klickande ljud i lägenheten. Ljudet känns bekant eftersom det påminner om det ljud som uppstår då pH-kontrollern slår på eller av CO2-flödet till akvariet, men nu kommer ljudet nästan varje sekund! Konstaterar sömnigt strax därpå att det är processordelen av min pH-kontroller som gett upp, och istället för att kontrollera pH-värdet i akvarievattnet börjat motionera min magnetventil med ett intensivt "på-och-av:ande"...

Byter ena lampan över stora växtakvariet, men dagens otur håller i sig och den gamla lampan går sönder i skarven mellan glaskupan och sockeln. En svettig halvtimma senare lyckas jag skruva bort metallresterna från sockeln med en tång.

11 Juni (2005)
En ny ersättningslampa har kommit istället för den trasiga och pH-kontrollern är lagad. -Ordningen återställd!

23 Juni (2005)
Fotograferar akvariet inför AGA Aquascaping contest 2005. Är skapligt nöjd med resultatet.

 


Tillbaka - Nästa (Juli 2005)


All photos are copyright Peter Nyman