Uppstart av 980 liters akvarie!

Till föregående (Juni 2005)

1 Juli (2005)
Semestertider. Händer inte mycket i akvarierna nu...

6 Juli (2005)
Hemma efter en knapp vecka på Öland. Akvarierna har klarat sig bra.

24 Juli (2005)
Fortsätter skörda framgångar i Zoopets fototävlingar. Mitt foto på en drakfisk vinner Juni månads tävling.

24 Juli (2005)
Hemma efter två veckor i Karibien. Sol, bad och vandtring i regnskogen på Franska Guadeloupe. En dag med sämre väder medgav ett besök på "Aquarium de la Guadeloupe" för att tillfredställa akvarieintresset. Väl hemma igen har algerna tagit över helt i det lilla akvariet. Stora akvariet har däremot klarat sig helt självt tack vare min automatgödning!

28 Juli (2005)
pH-kontrollern låser sig igen. Misstänker att det är loggningen som spökar - att det tar för lång tid för programmet att hitta en ledig minnesposition för ett log-entry. Snabbar upp den del och startar om kontrollern.

29 Juli (2005)
Inga växter i lilla akvariet överlevde semestern. Totalt dött! Omstart och omdesign av hela akvariet. Stoppar i merparten av det skiffer jag tidigare hade i stora akvariet och planterar lite Hemiantius Callitrichoides längst fram.

Läckage på stora akvariet! Änglavakt - Lyckligtvis hann det bara rinna ut några deciliter innan jag upptäckte läckan. Limskarven mellan det rör som löper på baksidan av akvariet och slangen som går till mitt Eheim2260-filter har föråldrats och börjat läcka efter 3 års pålitlig drift. Sätter upp filtren temporärt med mina vattenbytes-slangar så länge. Limmar om röret men funderar på att dra slang hela vägen istället, för att slippa att problemet återuppstår.


Tillbaka - Nästa (Augusti 2005)


All photos are copyright Peter Nyman