Uppstart av 980 liters akvarie!

Till föregående (Januari 2004)

13 Februari (2004)
Har fotat lite med min nya digitalkamera. Skillnaden är enorm.:-)

Bilden ovan är en närbild på en luftbubbla i min Hemianthus callitrichoides.

14 Februari (2004)
Min Echinodorus cordifolius "Marble queen" har tagit över helt ovanför vattenytan. Börjar bli svårt att komma åt och sköta akvariet på grund av alla småplantor överallt. Jag ser dock till att hålla utrymmet direkt under lamporna fria från blad som kan skymma mina submersa väster,

20 Februari (2004)
Har fått BGA i akvariet. Jag fick de allra första indikationerna av detta då jag glömde göda för ett par veckor sedan. Sen dess har det spridit sig i akvariet. Den visar sig som grön klet som smetar ut sig bland växterna. Främst i min Hemianthus callitrichoides. Lade in ännu en bild på min ständigt blommande Echinodorus Cordifolius "Marble Queen" då denna gör sig bättre på bild än BGA. :-)

22 Februari (2004)
Mörkläggning i stora karet... Doserar också två flaskor Fungistopp för att bli av med BGA.

25 Februari (2004)
BGA'n försvann inte riktigt av mörkläggningen så jag river ut all Hemianthus callitrichoides och planterar tillbaka några få tussar.

5 April (2004)
Dags att fylla på CO2-tuben till stora karet igen.

15 April (2004)
Ny elräkning... 4168:- Nice... BGA'n är iallafall borta...

22 April (2004)
Inhandlar fyra stycken fjärilsciklider och fem räkor till stora karet. Känner att akvarieintresset får en nytändning! Nu är det riktigt kul igen.

23 April (2004)
Inhandlar ett dussin röda Fantomtetror och ett par Apistograma Nijsseni till lilla karet. Byter också vatten i samband med inkoppningen för att få upp pH lite då CO2-tillsatsen varit mycket hög den sista tiden.

Inte min dag. Slangen trillar bort från kranen i tvättstugan efter avslutat vattenbyte och tömmer akvariet på vatten när jag inte ser på. Nästan 145 liter vatten på golvet... Nice!

Apistogramaparet stryker nästan med på grund av det oavsikligt stora vattenbytet. Hittar även en av gårdagens räkor död i stora karet... Känns inte alls lika kul med akvarier igen...

30 April (2004)
Alla nyinköpta räkorna verkar ha gått hädan men alla fiskarna överlevde. Tror det är för surt vatten för räkorna i mina växtkar. Räddade livet på en siamesisk algätare som tog ett skutt ut på golvet i morse. En himla tur för honom att jag inte hunnit iväg till jobbet. Bilden ovan visar min Apistograma Nijsseni-hona. Den är lite grå och trist nu men den borde bli gul när den blir lite äldre.


Tillbaka - Nästa (Juli 2004)


All photos are copyright Peter Nyman